Wat kost een rondreis door Amerika?
|Wat kost een rondreis door Amerika?
Een van de meest gestelde vragen die ik ontvang is welk budget je moet voorzien om een gelijkaardige rondreis door West-Amerika te maken.
Het is echter heel moeilijk om hier een antwoord op te geven. Het hangt namelijk van heel wat factoren af. Ik denk bijvoorbeeld aan de periode waarin je wil gaan, het aantal dagen, het aantal personen, welk type huurwagen je kiest, de hotels, de koers van de dollar, neem je een pakketreis of stel je ze zoals ons zelf samen…
Dat het niet een van je goedkoopste reizen zal worden hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. Om je toch een idee te geven som ik hieronder zoveel mogelijk zaken op die de totale prijs van je rondreis door Amerika bepalen.
Maar laat je zeker niet afschrikken door de kosten. Een roadtrip door West-Amerika is een onvergetelijke ervaring die elke dollar en euro waard is!
Verder op deze pagina probeer ik je een zo compleet mogelijk overzicht van alle kosten te geven die we voor onze rondreis gemaakt hebben. Van de voorbereidingen tot het fotoalbum nadien. Ik hoop dat ik je op deze manier kan helpen het budget van jouw rondreis door Amerika in te schatten.
Boeken, landkaarten, reisgidsen…
Een goede voorbereiding begint bij het lezen van een aantal boeken en reisgidsen. Je koopt misschien best ook een landkaart zodat je ook zonder GPS nog de weg kan vinden. Als je dit allemaal zelf wil aanschaffen kost dit uiteraard ook de nodige euro’s.
Vliegtickets
Een van de duurdere onderdelen van je reis, waarmee je al maanden op voorhand geconfronteerd zal worden, zijn de vliegtickets. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van de periode en luchthaven(s) waarop je gaat vliegen. Hier kan ik je alleen maar het advies geven om zoveel mogelijk te vergelijken en de promoties op te volgen.
Sommige reisorganisaties doen in september en januari speciale acties. Hiermee kan je soms heel wat euro’s besparen. Vergelijk niet alleen online, maar stap ook nog eens een ‘offline’ reisbureau in. Tot onze grote verbazing vonden we hier de goedkoopste tickets…
Taxi of shuttledienst
Wanneer je zoals ons niet vanaf dag 1 een huurwagen neemt aan de luchthaven moet je ook rekenen op de kosten voor het nemen van een taxi, shuttledienst of openbaar vervoer. In New York namen we de taxi van en naar de luchthaven, in San Francisco een shuttlebusje van de luchthaven naar ons hotel.
Openbaar vervoer
In de grote steden zoals New York en San Francisco maak je best gebruik van het openbaar vervoer. Dit is meestal vrij goedkoop, maar ook deze kleinere bedragen tellen uiteraard mee.
Annulatieverzekering
Als je zoals ons op veilig wil spelen neem je best een annulatieverzekering voor zo’n dure reis. Dit is uiteraard ook niet gratis. Deze kosten moet je dus ook in rekening nemen om je totaalbudget te kennen.
Reisverzekering
Zeker wanneer je naar de Verenigde Staten op vakantie gaat kan je best maar in orde zijn met je ziekteverzekering.
Bagageverzekering
Wij sloten een bagageverzekering af voor de volledige periode van onze roadtrip. Wanneer je koffers verloren gaan bij de heenvlucht ga je geen dagen wachten op je koffers. En naar welk hotel moeten ze je koffer brengen wanneer je bijna elke dag in een ander hotel logeert? Als je ook zo’n verzekering wil afsluiten moet je natuurlijk ook hiervoor weer de nodige euro’s rekenen.
Hotels
Tijdens onze rondreis logeerden we in verschillende hotels. We hebben bewust gezocht naar hotels met een zwembad zodat ons dochtertje ‘s avonds wat kon zwemmen. Bekijk hier het overzicht van de hotels waar we logeerden. Ik heb er overal de link naar booking.com bijgeplaatst zodat je zelf kan berekenen wat een hotel in de gewenste periode zal kosten.
Het budget dat je voor de hotels moet voorzien hangt ook weer sterk af van welke prijsklasse je kiest. Op enkele uitzonderingen na boekten we hotels uit de middenklasse, je bent er tenslotte meestal alleen maar om te slapen en te ontbijten. In Amerika betaal je meestal per kamer, zodat het niet zoveel verschil uit maakt of je met 3 of 4 logeert in een kamer.
Tijdens onze volgende reis denken we eraan om meer hotels in de Nationale Parken zelf te boeken. Deze zijn misschien wel wat duurder, maar je kan er heel wat tijd mee uitsparen omdat je dan in het National Park logeert.
Huurwagen
Nog een belangrijke kost is je huurwagen en alles wat er (on)rechtstreeks mee te maken heeft. Omdat je heel wat kilometers aflegt tijdens de route is het aan te raden om voor een comfortabele wagen te kiezen.
Ook hier kan je wat geld besparen door de acties van verschillende reisorganisaties op te volgen. Deze vallen meestal samen met de acties op de vliegtickets.
Autoverzekering
Wij boekten onze auto bij Avis (via Connections) en zorgden ervoor dat we alle nodige verzekeringen hadden. Zo heb je minder kans dat ze je ter plaatse nog een verzekering willen aansmeren en er weer extra kosten bijkomen.
Tanken
Hou er rekening mee dat je toch ook een aantal tankbeurten nodig zal hebben. De benzine is dan wel goedkoper dan in Europa, maar het maakt deel uit van het totale budget dat je gaat spenderen.
GPS
Zo’n roadtrip doe je voor je eigen gemak best niet zonder GPS. Je kan (heel) wat geld besparen door zelf een GPS mee te nemen met de nodige kaarten van de VS.
Bezienswaardigheden
Uiteraard ga je tijdens zo’n rondreis heel wat bezienswaardigheden bezoeken. Voor heel wat van deze bezienswaardigheden moet je inkom betalen. Soms betaal je dit afzonderlijk of kies je voor een CityPass zoals in NY. De kosten hiervoor moet je zeker niet onderschatten! Meestal zijn het kleinere bedragen, maar als je ze achteraf allemaal optelt zal je zien dat dit ook een aardig bedrag is.
New York CityPass
Wij schaften een NY CityPass aan omdat dit voor ons voordeliger was dan aparte tickets te kopen.
HopOnHopOff San Francisco
We verkenden deze mooie stad met de HopOnHopOff en namen een ticket voor 48u.
Alcatraz
Als je dit eiland wil bezoeken kan je best ruim op voorhand tickets bestellen.
Nationale Parken
We bezochten tijdens deze rondreis een aantal mooie Nationale Parken. In zo goed als alle parken moet je inkom betalen.
National Park Pass
Je kan wat geld besparen door een “National Park Pass” te kopen. Deze geeft je toegang tot heel wat parken, maar helaas niet allemaal.
Met deze pas hadden we toegang tot de volgende parken op onze route: Yosemite National Park, Sequoia National Park & Kings Canyon, Zion National Park, Bryce Canyon National Park en Grand Canyon National Park.
In welke parken moesten we nog apart betalen?
Antelope Canyon (inbegrepen in onze guided tour), Monument Valley, Julia Pfeiffer Burns State Park,…
Eten & drinken
Wij hebben heerlijk gegeten tijdens ons verblijf in de States, de prijzen kan je ongeveer vergelijken met de prijzen in België en Nederland. Als je een maand aan een stuk elke dag op restaurant gaat (wat wij gedaan hebben) kan het bedrag uiteraard ook aardig oplopen. Maar eten moet je thuis ook, dus deze kost kan je een beetje wegwimpelen 😉
Fooi
Je moet er rekening mee houden dat je in Amerika een ‘tip’ moet betalen. Je bent vrij te geven wat je wil, maar ze rekenen toch op zo’n 10% tot 20% van de rekening. Lees meer over fooien in Amerika.
Activiteiten
Tijdens onze rondreis door West-Amerika hebben we een aantal onvergetelijke activiteiten gedaan. Ook deze zijn zoals je wel kon verwachten allemaal betalend.
- Riksja Central Park NY
- Antelope Canyon Tours
- Paardrijden
- Disneyland
- 17mile drive
- Monterey Bay Aquarium
Formaliteiten & administratie
Voor je op vakantie naar Amerika kan vertrekken moet je een aantal documenten in orde brengen. Op zich allemaal niet zo duur, maar voor een leuke vakantie naar het Gardameer moet je deze kosten bijvoorbeeld allemaal niet maken….
- Esta formulier
- Internationale reispas
- Pasfoto’s (waar je niet op lacht)
Communicatie
Als je een maand weg bent van je familie en vrienden blijf je uiteraard graag in contact. Wij maakten gebruik van berichten via onze blog, mail, Skype, Facetime zodat we haast geen kosten hadden voor communicatie.
In de meeste hotels was er gratis Wifi of betaalden we een klein bedrag.
Souvenirs & shoppen
Dit gedeelte heb je natuurlijk helemaal zelf in de hand, maar voorzie hiervoor toch maar het nodige budget. Zeker wanneer je met kinderen gaat is het moeilijk om er niets te kopen. Er zijn zoveel leuke dingen te koop…
- Met de bus over de Golden Gate Bridge rijden - February 14, 2018
- Adressen van de Nationale Parken in Amerika - April 25, 2017
- Hoeveel dagen in Yellowstone? - February 1, 2017
Add a Comment
You must be logged in to post a comment.
Wat een fantastische foto’s en gedetailleerd verslag ! Om van te snoepen. Ben al een aantal avonden aan het surfen want dit gedeelte van Amerika en zijn nationale parken is voor mij een droombestemming. Ik twijfel nog: groepsreis of zelf ” on the road” . Maar deze website heb ik alvast bij mijn favorieten gezet.
Beste Frederik,
Geweldige site met zeer nuttige informatie. Vroeger toen ik een jaar of 12 was ben ik in west Amerika geweest. Nu ongeveer 40 jaar later wil ik deze belevenis graag delen met mijn vrouw en dochter. Nu ben ik alles op een rijtje aan het zetten m.b.t. de kosten. Misschien dit jaar (september) en anders een jaartje opschuiven i.v.m. ‘t spaarpotje 🙂
Durf je aan te geven wat jullie kwijt waren puur aan de overnachtingen met deze 27 daagse reis ?
Alvast dank, groeten Daniel
Hoi Daniel,
bedankt voor je reactie. Gezien jullie ook met drie zijn kom je toe met één kamer. We hebben zo’n €3.000 betaald aan overnachtingen, exclusief NY. Daar hadden we iets geboekt via Airbnb (een kleine €600) om de kosten wat te drukken.
Gezien jullie in september gaan kunnen de prijzen uiteraard anders zijn dan in juli.
Ik wens jullie alvast een geweldige vakantie en geniet er maar van! Je leeft maar een keer, dus niet te lang twijfelen zou ik zeggen 😉
Groetjes
Hi Frederik,
Dank voor je snelle reactie en nuttige informatie.
Groeten Daniel.
Hoi Sharon,
bedankt voor het compliment! Dat ziet er een leuke groepsrondreis uit! Wat betreft jouw vragen:
– als fooi verwacht men zo’n 10% tot 20% van de rekening. Prijzen voor lunch en diner kan je vergelijken met België en Nederland
– Breakfast betaalden we gemiddeld €15 / persoon
– Openbaar vervoer in San Francisco is heel goedkoop. Je kan misschien de hop-on hop-off bus nemen? Die brengt je langs alle bezienswaardigheden.
Al de andere kosten waar je rekening mee moet houden staan normaal gezien op deze pagina beschreven.
Ik wens je alvast een geweldige vakantie!
Frederik
Wat een ontzettend leuke blog. Ik kan hier heel veel tips vanaf halen.
Wij (mijn man en ik) gaan namelijk augustus 2016 een groepsrondreis maken naar West Amerika.
De vlucht is inbegrepen, we worden rondgereden door een touringbus de gehele vakantie, alle hotels zijn inbegrepen o.b.v. logies, stadsbezoeken San Francisco en Los angeles, bezoek aan Las Vegas, Glen Canyon dam en spookstadje Calico, inclusief entreegelden voor Yosemite, Death Vally, Zion, Bryce Canyon en Grand Canyon.
Waar moet ik aan denken met betrekking tot bijkomende kosten?
– de fooien
– Breakfast, lunch en diner
– openbaar vervoer op onze vrije dag in San Francisco
Ben ik iets vergeten? en met welke kosten moet ik rekening houden?
Met vriendelijke groet,
Sharon Rikken